Què és Espadàniques?

divendres, 19 de juliol del 2019

AlmedíjarVIVE: alternatives al despoblament





AlmedíjarVIVE és una associació sense ànim de lucre i de caràcter obert que es crea al març de 2019 a partir de la iniciativa veïnal i amb la col·laboració d’Heterotopia, Centre d'Estudis i d'Innovació per a la Participació i del Programa d’Extensió Universitària de la Universitat Jaume I. L’objectiu és cercar alternatives econòmiques, socials i culturals per revertir el procés de despoblació d’Almedíjar (Alt Palància).
A través de reunions periòdiques, i en col·laboració amb l'Ajuntament, reflexionem al voltant dels següents eixos de treball:
  • Reobrir l'escola amb una oferta educativa pública de qualitat: activa, cooperativa, inclusiva i connectada amb l’entorn. 
  • Recuperar serveis orientats a cobrir les necessitats de la població.
  • Reinventar formes de producció que reforcen i amplien el teixit empresarial existent.
  • Facilitar l'accés a l'habitatge.


AlmedíjarVIVE està format per gent de diverses edats que resisteix, que vol obrir-se el futur en aquest enclavament i buscar la manera de poder establir-se ací. És per això que ens hem organitzat per construir entre totes i tots els veïns una nova manera de viure en un entorn rural.
El proper 8 d'agost de 2019, a les 22.30 h, farem la presentació oficial del projecte al poble. Hi esteu tots convidats. 


Segueix-nos a Twitter: @Almedijarvive 

I a la pàgina de Facebook: Almedíjar VIVE


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pel teu comentari. Entre tots i totes hem de treballar per fer un territori millor.