Què és Espadàniques?

dijous, 8 de juny del 2023

Ajudem a comprar la Muntanyeta de la Ràpita

per Acció Ecologista-AGRÓ





Volem que este mirador privilegiat
de la Marjal d’Almenara siga de totes i tots


Durant els darrers 30 anys, la Marjal d’Almenara ha passat d’estar en risc de desaparició a l’excel·lència mediambiental, gràcies al treball d’Acció Ecologista-Agró i al de les persones, administracions i entitats que ens heu donat suport. Entre altres projectes, hem impulsat la compra i custòdia del territori de llocs estratègics en esta zona humida.



Este és el cas, per exemple, dels Ullals de Cavanilles i de Quartons, dos horts de tarongers que vam adquirir gràcies a la col·laboració ciutadana i que vam restaurar com a brolladors naturals. Ara et demanem la teua ajuda per a comprar i protegir un nou lloc estratègic: la Muntanyeta de la Ràpita.

La Muntanyeta de la Ràpita és un pujol ubicat al cor de la Zona d’Especial Conservació (ZEC) de la Marjal d’Almenara amb la vegetació típica de la màquia termomediterrània: margallons, llentiscles, pins blancs i tota classe de plantes aromàtiques.





Sota la Ràpita, ubicada al terme municipal de la Llosa, tenim importants surgències d’aigua de l’aqüífer del Salt del Cavall. Este és el cas, per exemple, de l’Ullal de Quartons, propietat d’AE-Agró.

Amb els seus 30 metres d’altura, a més a més de ser l’última elevació de la serra d’Espadà abans d’arribar a la mar, la Ràpita esdevé un mirador privilegiat de la Marjal d’Almenara, amb una panoràmica espectacular de la Plana Baixa i el Camp de Morvedre.

De fet, un dels nostres objectius és convertir la Ràpita en el millor observatori des d’on gaudir del meravellós paisatge de la Marjal d’Almenara. A més a més, volem conservar i potenciar els valors naturals d’esta muntanyeta, evitant així la seua explotació urbanística

Volem que la Ràpita siga de totes i tots i que siga un corredor ecològic que connecte esta zona humida Ramsar d’importància internacional amb les muntanyes litorals del Palància-Belcaire. Fins i tot, si aconseguim els recursos necessaris, volem establir un centre d’interpretació en la Ràpita.

Ara mateix, com a propietaris de l’Ullal de Quartons i veïns, tenim l’oportunitat d’adquirir la Muntanyeta de la Ràpita per la via legal del retracte. Necessitem, aproximadament, 40.000 euros de manera urgent per a exercir el nostre dret de retracte i recuperar per a tota la societat i per sempre un lloc espectacular, d'alt valor ecològic, històric i cultural

Però, com sempre, no podem fer realitat este somni sense la vostra col·laboració. Necessitem l'ajuda de totes i tots. Tenim ja els primers 20.000 euros, que han donat de la seua butxaca un primer grup de sòcies i socis d’AE-Agró del Camp de Morvedre i la Plana Baixa. Però, calculem que ens fan falta uns 20.000 euros més per a comprar la Ràpita i sufragar les costes del retracte. 

Recorda que en ser AE-Agró entitat d’utilitat pública, les donacions a la nostra associació desgraven en la declaració de la renda. Això sí, per a tramitar-te la desgravació necessitem que ens indiques el teu nom, cognoms i DNI en el concepte de la transferència, que s’ha de fer al següent compte bancari: ES45 3159 0034 8123 5668 2829.

En cas de perdre el procés legal del retracte, tranquils. Perquè, si finalment no podem adquirir la Muntanyeta de la Ràpita, invertirem els diners a comprar, protegir i conservar un altre lloc estratègic de la Marjal d’Almenara. Amb la vostra ajuda, de segur que aconseguim convertir en realitat el somni de recuperar la Ràpita com un espai natural de totes i tots.
Pam a pam!!!


Més informació:
agromorvedre@gmail.com
www.educacioambientalagro.com

DONACIONS: https://accioecologista-agro.org/ajudans-a-comprar-la-muntanyeta-de-la-rapita/





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pel teu comentari. Entre tots i totes hem de treballar per fer un territori millor.